• Szürkehályog kiújulhat később?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagybátyám amerikai állammpolgár, de szürkehályog műtéteit /2004, 2005/ itthon végeztette el. Másfél hete a jobb szeménél ugyanazokat a tüneteket kezdte észlelni, mint amit régen a hályog kialakulásának kezdetén tapasztalt. Ennyi idő alatt szemének kétharmad része elsötétedett. Valami látás a szem belső sarkában van. Kérdésünk: 1. Kiújulhat-e a már megműtött szürkehályog? 2 A beültetett lencse meghibásodhat, vagy esetleg elmozdulhat? Mi okozhatja még ezeket a tüneteket? Türelmetlenül várom megtisztelő válaszát! Bp. 2011. aug. 28.

        WEBBeteg szakértő válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! A szürkehályog műtétet követően a természetes szemlencse tokzsákja bennmarad a szervezetben, ebbe ültetik be a pontosan meghatározott dioptriájú műlencsét. Az idő teltével a tokon hegesedés alakulhat ki a műlencse területében. A heges, kötőszöveti réteg hasonlóan érzékelhető mint a szürkehályog tünetileg. A kialakult másodlagos szürkehályogot (cataracta sec.) általában YAG lézeres beavatkozással, a szem megnyitása nélkül lehet megszüntetni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 28., 18:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 18:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: