• Szemfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Az utóbbi hetekben szinte minden délután nagyon erős szemfájdalmam van.Mintha belűlről nyomná valami,és szinte az egész szemgolyómat "érzem".De ha lecsukom a szemem megkönnyebülést jelent.Viszont egy egyéves pici mellett nehéz pihentetni.Nem könnyezik, nem piros,semmilyen egyéb tünetem nincs,csak az erős fájdalom.Voltam szemfenékvizsgálaton,nem mutattak ki semmi problémát.8 éve vagyok szemüveges,-2-es és-2.25-ös lencsét viselek kb egy éve.Nem számítógépezem sokat,tehát tényleg nem tudok a szem fáradtságára gondolni.Pár napja elkezdtem a Refresh szemcsepp használatát,de semmi javulás,ugyanúgy fennáll a fájdalom.A kérdésem a következő:-mi lehet a probléma? valamint miért szinte mindig délután jelentkezik a fájdalom?Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező! Valóban bennem is első lépésben a csökkent könnytermelés vetődött fel, mert a panaszok jellegzetesen csökkennek a szemhéjak lecsukásakor. Gondolom a szemnyomást és a kontaktlencse állapotát is ellenőrizték. Esetleg a szoros lencse okozhat még hasonló panaszokat. Szóba jön még más lencse mellett használható műkönny készítmény is, de ha nem javulnak a panaszok akkor feltétlenül vissza kellene menni kontrollra.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. augusztus 28., 15:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: