• Erős fejfájás, arcüreggyulladás, kettőslátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ezúton szeretném a segítségüket kérni az alábbiakban: Erős fejfájásom volt majd arcüreggyulladásom lett, a betegség 4. napja után kettőslátásom lett. A szemészetről a neurológiára küldtek. Ahol kaptam infúziós szteroid kezelést ami után annyi változás volt, hogy a szememet könnyebben tudtam mozgatni a kettőslátásom viszont megmaradt. Elküldtek koponya CT-re, MR vizsgálatra, de nem találtak semmit. BAEP vizsgálaton is voltam ami szintén negatív lett. A vérképem is rendben van. A kettőslátásom egy és fél hónapja fennáll, javulást nem észleltem. A Diagnózis Tolosa -Hunt syndroma volt, az orvosok spontán javulásban bíznak. Néha fülzúgásom, fejfájásom van és az arcüregem is érzem, pedig már nincs gyulladás a CT szerint sem. Nem tudom mit tegyek, hová fordulhatnék, hogy a kettőslátásom elmúljon, mivel spontán javulás nem történt. Még annyit jegyeznék meg, hogy az egyik szemem az tompalátó gyerekkorom óta. Várom válaszukat. Köszönettel A. Imre

        WEBBeteg szakértő válasza a kettőslátás témában

        Tisztelt kérdező! A gyermekkora óta tompalátó szem kancsalítás vagy szemüveghiány miatt vált tompalátóvá? Ha a fönti diagnózis áll fenn esetleg szóba jöhetne a szteroid lökésterápia megismétlése, mert általában jól szokott reagál a betegség. Nagyon fontos a szteroid fokozatos leállítása. Emellett utána kutatva a em-specifikus szteroidra jól reagáló gyulladások esetén bizonyos esetekben alacsony dózisú helyi szemgödri besugárzás is szokott segíteni. A neurológiáról vagy esetleg közvetlen a sugárterápiás részleget kellene felkeresni. (elképzelhető ugyanakkor, hogy nem alkalmas valamilyen okból a besugárzásra a betegség miatt).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 19., 19:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: