• Szemrezgés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 8 hetes kisfiamon, születése után vettük észre, hogy néha remeg a szeme oldalra. Nem állandóan, hanem mindig csak egyszer, és nagyon hirtelen alig észrevehető és nagyon kicsit (nem teljesen oldalra), és egyszerre a kettő, de egyetlen egyszer és aztán abba marad. Ez naponta többször van. Egyébként a szemével szépen követi a feje feletti forgó zenélőt, figyel arra aki beszél hozzá, mosolyog, és már gagyog. Ilyen kis korban ez a kordinálatlan szemrezgés normálisnak tekinthető vagy érdemes mielőbb orvoshoz fordulni? Lehet emögött neurológiai probléma? A védőnőnek említettem, ő azt javasolta hogy a 3. hónapig ne forduljunk orvoshoz, mert még lehetnek ilyen jellegű kordinálatlan mozgások a csecsemőknél. Valóban várjunk ezzel vagy érdemes mielőbb orvoshoz fordulni? Köszönettel!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemrezgés témában

        Tisztelt kérdező! Én is osztom a védőnő véleményét, hogy 3. hónapos koráig várhatunk. A kicsiknél még nem megfelelő a koordináció, nem alakult ki a párhuzamos szemmozgás. Számtalan dolog megzavarhatja a nyugodt izomműködést: fáradtság,l ázas állapot, éhség, jóllakottság stb. A kis izmok hirtelen túlterhelése néha izomgörcsöt, "izomrángást" okozhat - főleg, ha az izom nagyon igénybe van véve pl. hosszas oldalra tekintéskor stb. Addig is nagyon jó egészséget és nagyon sok örömöt kívánok a kisfiához!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 09:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: