• Szembetegség: fátyolszerű folt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!A párom problémájáról szeretnék érdeklődni.58éves,és olyan gondja van,hogy időnként egy fátyolszerű folt jelenik meg a szeme előtt,ami mindig nagyobb,és kb 20.percig tart neki,és amikor elmúlik nagyon erős fejfájás kiséri.Természetesen voltunk már szemészeti vizsgálaton is,de erre nem igazán tudtak magyarázatot adni,hogy mi okozhatja ezt.A vérnyomásával minden rendben van.Köszönettel:Ildóka

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Gondolom a szemészeten körbe járták a zöldhályog kérdését, ellenőrizték a szemnyomást. A fátyolszerű folt lehet átmeneti keringési zavar - esetleg a scleroticusabb, szűkebb, meszes erek miatt. Ilyen esetben doppler ultrahang vizsgálattal lehet a nyaki és a főbb agyi erek állapotát ellenőrizni. Emellett, ha igen intenzív a fejfájás, elképzelhető, hogy migrén áll a háttérben. Neurológián, fejfájás szakrendelésen a migrént kellene megnyugtatóan kizárni. A migrénes fejfájás során ugyanis nagyon gyakori, hogy szemészeti tünetek előzik meg a fejfájást, ami általában fél oldali.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 03:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: