• Szemvizsgálati eredmény értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        H5010 Strabismus divergens,H5200 Hypermetropia,H5240 Presbyopia szeretném ha valaki magyarul is kifejtené,hogy mit is jelentenek ezek a diagnózisok és leszázalékolásnál hány százalékot ér. köszönnettel kata.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! A strabismus divergens széttartó kancsalságot jelent, azaz az egyik vagy váltva mindkét szem kifele kancsalít. Hypermetropia, úgynevezett távollátó, '+'-os szemüveglencsét vagy kontaktlencsét igényel a szem a tisztán látáshoz. Presbyopia, "öregszeműség", annyit jelent, hogy a szemlencse már nem tud alkalmazkodni a kis távolságokhoz 40 év felett (teljesen fiziológiás). A leszázalékolásoknál nem önmagukban a diagnózisok számítanak, mert ilyen diagnózisok mellett is lehet 100%-os a látás. A megfelelő korrekcióval elért legjobb látásélesség, valamint például a látótérkiesés, kettőskép számít bele a százalék mértékébe.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. augusztus 12., 14:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 19:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: