• Luxált lencse 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Nő! Válaszát köszönöm. Én Mosonmagyaróváron lakom, itt vizsgált meg egy Győrből idejáró doktornő. Annyit mondott, hogy a bal lencse meg van dőlve és a szemfeneket is homályosan látja, ezért javasolja, hogy keressem fel a Tömő utcai klinikát. Ez a betegség kötőszöveti gyengeség, ami öröklött. A nővéremnek ugyanez a fajta van. A rostok a szemben gyengék és nem tudják tartani a lencsét ezért az lötyög, mozog. Eddig nem volt problémám ezzel, de most ezek szerint elmozdult. Az anyukámnak is van ez a betegség, de nála megint más. A bőrén látszik a hajlatokban és a szemében is látták, akár vakon is születhetett volna, de nála a szemlencse tartó rostokkal nincs gond. A dioptriám Kontaktlencséhez: bal:6.25 és jobb6.75. Szemüveget most szerettem volna újat, de a vizsgálatnál a 6.5ötössel ugyanolyan homályosan láttam , mint a 8cassal a bal szememen. A jobbal jó a 6.75. Most a 6. tehességi hétben vagyok. köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a luxált lencse témában

        Kedves kérdező,

        teljesen egyet értek a vizsgáltot végző doktornővel a Tömő utcai Szemészeti Klinikát illetően, az a legmagasabb szintű ellátó intézmény.

        Ha jól értettem szerencsére nincs egyéb társuló betegség, és szerencsére a lencse is még "csak" subluxált, azaz nem hagyta el a helyét hanem kibillent. (Ez sokkal jobb.) Sajnos a terhesség alatt várható az általános kötőszöveti lazulás miatt a tünetek fokozódása. Szerintem a legbiztonságosabb a 2. trimeszter lenne - már a baba is jobban védett és még a terhek sem olyanok nagyok.

        A szemüveg készítéssel várnék még, mert a megdőlt lencse miatt attól függ milyen pozícióban tartja a fejét és éppen hova néz attól függően dioptriákat változhat az igény. (amint le is írta).

        Mivel én Debrecenben vagyok - távol a fővárostól - , de ha szükséges megpróbálok azért én és is egyeztetni Önnek egy vizsgálati időpontot a Szent Rókus Kórházban. Szerintem azért érdemes lenne, minél hamarabb a Tömő utcára is kérni egy vizsgálati időpontot. A műtét időpontjával, ha szükséges ki ne csússzon az időből.
        Addig is jó egészséget Önnek és a picurnak is!

         Tisztelettel,

         Dr .Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-05 22:57:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: