• Szem fájdalom hegesztőnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!! Azzal a problémával fordulnék Önhöz hogy a férjem 29 éves és fáj a szeme. Először kéthónapja jelentkezett nála, két hét alatt egyszer-egyszer mára ez már napi szintű. Elkezd fájni a szeme, bekönnyezik bevörösödik a fájdalom kihat a halántékára is. Általában ez a fájdalom fél vagy egy óráig tart. (az iskola elvégzése óta hegesztőként dolgozik). Volt szemészeten nem találtak nála semmit, azt mondták lehet szürke hályog gyanú de ahhoz komolyabb kivizsgálásra van szükség.(viszont azt is mondta a doktornő hogy annak nem ezek a tünetei) Elküldték most fogorvoshoz röntgenre hogy nem e onnan hatol fel a fájdalom mondjuk se a foga se az arca nem fáj. Kérdésem az lenne hogy jó irányba indultunk e el? S hogy ön mit tanácsol ha a fogorvos se mond semmit milyen irányba menjünk tovább. A vérnyomása korához képest kicsit magas, de nem kell rá gyógyszert szednie. Meg másfél éve kimutatták azt is hogy magas a cukra de azt mondták hogy nem vészes diétával lehet kezelni. Összefügghetnek ezek a dolgok jelenlegi problémával? Ön szerint mi az amire gyanakodnunk kéne? Én nagyon meg vagyok ijedve, mert tudom hogy a hegesztés milyen későbbi problémákat okozhat. S nagyon reméljük hogy nem a fejébe van valami gond. Várom mielőbbi válaszát. Előre is köszönöm a segitséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemgyulladás témában

        Tisztelt kérdező! A hegesztés valóban megterheli a szemet, de főleg felszínes panaszokat okoz. Égő, szúró érzés, könnyezés stb. amely nem szinkronban jelentkezik a munkavégzéssel. Nagyon fontos a megfelelő védőfelszerelés és szükség esetén otthon tartott műkönny valamint hámosító zselé (Corneregel). A szemgolyóban jelentkező intenzív fájdalom, mely a halántéktájra és a homlokra is kiterjed leggyakrabban a szemnyomás megemelkedésével szinkron szokott jelentkezni. Fontos a szemnyomás ellenőrzése, a szemfenék állapotának megítélése, zöldhályog kizárása. Ha mindez megnyugtató és gyulladást sem találtak a szemészeti vizsgálat során ezt követően neurológiára, fejfájás szakrendelésre kellene időpontot kérni és ki kellene zárni a migrénes fejfájást, mely szemészeti panaszokkal is indulhat. Ennek ellenére a góckutatás során érdemes kizárni a szervezetben esetlegesen előforduló gyulladást.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 11:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 06., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: