• Hirtelen jött homályos látás - Mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napja a bal szememen homályos látást érzékelek, a távoli tárgyak körvonala nem tiszta, TV, számítógép betűit nem tudom elolvasni, mintha a bal szememmel minden egy árnyalattal sötétebb volna. Voltam szemésznél, aki pupilla tágítás nélkül -2,5 -et mért, pupilla tágítás után + 0,5-öt. Végzett szemfenék vizsgálatot, és még sok mindent, amit nem tudok felsorolni és azt állapította meg, hogy a szememnek nincs baja, mert a pupilla tágítás után dioptria nélkül is el tudtam olvasni azt, amit előtte a 2,5 lencsével sem. Időszakos rövidlátást említett, ami magától elmúlhat, vagy valamilyen anyagcsere zavart, ami erre a kényszerreakcióra készteti a szememet. Nagyon zavar a látásban, de egyenlőre ő nem tudott mit mondani, azt javasolta várjunk 2-3 hetet. Mit tegyek? Mitől lehet? Milyen anyagcsere zavar okozhatja ezt?

        WEBBeteg szakértő válasza a homályos látás témában

        Valóban érdemes várni, mert szemizmok ilyen intenzív görcsének meg kell keresni az okát. A fáradás miatti átmeneti myopia meg szokott szűnni néhány héten belül. Utána ha még fennállnak a panaszok, kontroll vizsgálatot javasolnék - de szerencsére nagyon alapos szemészeti vizsgálaton volt túl, mi nagyon jó eredménnyel zárult.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 18:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 20:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: