• szemfenék bevérzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kiugró vérnyomás miatt bevérzett a szemfenékem,mely füstszerű, amőba alakú , mozgó homályt okoz az egyik szememen. Szem orvocs venoruton 300-as kapszulát vetetett (3x2) a gyógyszertárban,,és lutein kapszuát (napi 1) Három napja szedem, de a homály nőtt és sötétedett.Jó ez így? Fel fog ez szívódni ettől a gyógyszernek sem minősülő készítménytől?

        Dr. Papp Júlia válasza a szemfenék bevérzése témában

        Tisztelt kérdező! Az Ön homálya nagyon jól tudja a "tankönyvet", pontosan úgy viselkedik, ahogy kell. (Elnézést, félre téve ezt a megközelítést.) Az üvegtesti térbe bejutó vér először valóban kéményből kiáramló füstként észlelhető. Néhány napon belül egyenletesen eloszlik az üvegtesti tér kocsonyás anyagában - bár nem kerül több vér a térbe, nagyobb területet érint és több panaszt okoz, zavaróbb, mint az első napokban. A vörösvértestekben lévő hemoglobin fokozatosan lebomlik, barnásabb színűvé válik ez szokta okozni a "sötétedést". Nagyon fontos, hogy ha friss vér tör újra be az élénkebb piros színnel válik észelhetővé. A legfontosabb kezelés az erek falának erősítése, az ismételt vérzés megelőzése! Erre tökéletes a Venoruton 300, emellett javasolt még a Rutascorbin is ha belgyógyászatilag nincs ellenjavallat. Lényeges a vérnyomás ellenőrzése, beállítása, a vérnyomás kiugrás megelőzése. A lutein kapszula nagyon fontos hatóanyagokat tartalmaz a retina regenerálódásához, az oxidatív stressz elleni küzdelemben. (Segít a felszívódó vérből maradó anyagok elleni küzdelemben.)


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 30., 13:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: