• Gyógyítható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szemvizsgálat kimutatta hogy két helyen szaruhártya leválás van a jobb szemembe. optive könnycseppet kaptam és corneregel szemgélt. A fájdalmaim elmúltak, a reggeli ébredés nem okoz gondot csak ritkán fáj a szemem. Kérdésem az lenne gyógyítható betegségem van?és ennek a betegségnek lehetnek súlyosabb következményei?Meddig tarthat a kezelés? Köszönöm válaszát. Az Ön tanácsára mentem szemészetre köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szembetegség témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon örülök, hogy javultak a panaszok, csökkent a fájdalom. A kezelést érdemes fokozatosan leállítani, nagyon figyelve a panaszok alakulását. A Corneregelt hosszabb ideig még éjszakára jó alkalmazni, mert ilyenkor nincs pislogás, jobb a segítségével a hám regerációja. Az elején még szerintem azért 4-5 hét múlva, ha van mód rá mutassa meg a szemét, mert az új hám előfordulhat, hogy nem annyira stabil. Utána a kontroll eredményétől függően azért maradjon szem előtt. Az elhanyagolt hámhiányok elfertőződhetnek, esetleg kimélyülhet a seb és kiterjedt fekély alakulhat ki. A lényeg, hogy Ön már ismeri a panaszokat, tüneteket és ilyenkor az időben tett lépések, megóvják a szeme világát.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 29., 13:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: