• Szürke hályog műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Édesapámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Januárban tüdőembóliája volt, azóta jól van, de a vérképe nem jó. Prothrombin: 49, INR:4,19. Ezek az értékek ugye annyit jelentenek, hogy gyógyszer mellett is "sűrű" a vére? Emellett a vérsüllyedése is elég magas, minden hónapban egyre több, legutoljára 38 volt. Először is az érdekelne, ha biztosan tudnánk, hogy Leiden-es (én a lánya Leiden heterozigóta vagyok- állapotosan Clexant használok), akkor is megfelelő kezelés a Warfarin számára? Továbbá, hogy ezek az adatok utalhatnak újabb embólia kialakulására? Végül, az egyik szemén érett, a másikon kezdődő szürke hályoga van. Felkerült egy műtéti várólistára, várja a telefont, és félti a jogosítványát. De műthető ő ezekkel a prothrombin és INR értékekkel? A műtét előtt/ után nem kellene neki injekciózni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a szürke hályog témában

        Tisztelt kérdező! A szürkehályoggal kapcsolatban első lépésben a műtétet végző orvossal kell beszélni. Ugyanis ő látta pontosan a műszerrel, milyen típusú, elhelyezkedésű, jellegű a lencsehomály. Milyen műtéti módot tervez, milyen érzéstelenítése móddal, milyen lencse beültetéssel stb. Egyébként, phacoemulsificatio esetén a szaruhártyán át történik a sebkészítés, ami nem erezett, tehát ideális esetben nem lép fel vérzés. Ezért komplikáció mentes esetben nincs gond a véralvadással.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 26., 15:09; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: