• Köze van-e a szemem bevérzésének ahhoz, ha nagyon ideges leszek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném kérdezni,hogy már 2. alkalommal véres lett az egyik szemem ,mikor nagyon ideges leszek. Mitől van és mennyire kell tartanom ettől. Néha úgy érzem agyvérzést kapok az idegtől és akkor vérzik be a szemem. Mennyire veszélyes? Tényleg közel vagyok az agy vérzéshez? Választ köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szem bevérzés témában

        Tisztelt kérdező! Ilyenkor általában megnő a vérnyomás, főleg annak az első , szisztolés értéke. A magasabb vérnyomás természetesen érinti a szervezet összes erét - de a szem finom kötőhártya érrendszerén látszik a legjobban. Az erek megtágulhatnak, illetve a hirtelen nagyfokú emelkedés hatására megpattanhatnak a szem kis erei és bevérzést okoznak. Érdemes lenne, ha mód van rá ilyenkor megmérni a vérnyomást. Jó volna esetleg komplett belgyógyászati kivizsgálást szükség esetén gyógyszeres kezelést kérni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 19., 20:26; Megválaszolva: 2011. július 22., 15:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: