• Kontaktlencsében homályosan látok a bal szememmel, pedig ugyanaz a dioptria, mint a szemüvegemben, amivel pedig tökéletes. Több fajta lencsét is próbáltam már. Miért lehet ez? Egyik sem cylinderes, a bal -1,75 a jöbb -1,50.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kontaktlencsében homályosan látok a bal szememmel, pedig ugyanaz a dioptria, mint a szemüvegemben, amivel pedig tökéletes. Több fajta lencsét is próbáltam már. Miért lehet ez? Egyik sem cylinderes, a bal -1,75 a jöbb -1,50.

        Dr. Papp Júlia válasza a kontaktlencse, kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! Mindenképp szemészeti kontaktlencse szakrendelést kellene felkeresni, ahol a szaruhártya pontos állapotát vastagságát, felszínét, sejtszámát lehet ellenőrizni. Ha csak az egyik szemen okoz panaszt a lencse valószínűleg ezen a téren lehet a probléma. (A dioptria valóban kicsi, tehát az ebből fakadó torulás nem valószínű, hogy jelentős lenne.)


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 18., 08:19; Megválaszolva: 2011. július 20., 19:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: