• Kontaktlencse

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr 1 Olyan probléma lenne hogy a barátnőm(21 éves) most kezdte el használni a kontaktelncsét.azt használja amit felirtak neki de ez még probalencse. azonban kiskorában kancsalsággal mütötték.és a szemüvegnél is előfordul hogy ha magasabb diopriásat kellett használnia akkor időnként eleinte összehuzta vmeik szemét....nos, a proba kontaktlencsével ugyanez a probléma.a bal szemét érzi hogy húzza összébb.és ez látszik is. Hogyan lehet ezt korrigálni? esetleg a bal szemre kicsit kisebb erősségü diopriás lencsét kell venni??(annak ellenére hogy most az van neki felirva ami a szemüvegében is van) Előre is köszönöm szépen a válaszát. Tisztelettel: Ati

        Dr. Papp Júlia válasza a kontaktlencse, kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! Amúgy is vissza kell majd menni a szemészeti szakrendelésre a végső kontaktlencse dioptria kiválasztásához. Tompalátó szem esetén nagyon nehéz mind a páciensnek mind az orvosnak kiválasztani a legideálisabb dioptria értéket - mivel ezen a szemen tökéletes látás "soha" nem lesz elérhető. Véleményem szerint így a legkényelmesebb, legkomfortosabb dioptriát kellene kiválasztani amivel még a viszonylag legjobb lát.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 15., 17:47; Megválaszolva: 2011. július 18., 07:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: