• Magas szemnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A férjemnek 10 évvel ezelőtt volt egy balesete, amelyben az egyik szemére eleinte részlegesen majd teljesen megvakult. Azóta több műtéten is átesett, mert nagyon magas a szemnyomása (sokszor 40 feletti). Azonban az utolsó vizsgálat során a kezelő orvosa nagyon ránk ijesztett, azt mondta, hogy ő többször nem műti meg mert azzal felgyorsítaná a szem elsorvadását ami sajnos be fog mindenképpen következni.Szeretném megkérdezni, hogy ezt meg lehet-e valahogyan akadályozni? Köszönöm a válaszát előre is! Tisztelettel: Egy aggódó feleség: Veronika

        Dr. Papp Júlia válasza a magas szemnyomás témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos a szem sorvadása a szervezet "reakciója", melynek indítója a szem sérülése. A folyamatot fokozhatja a szemen végzett műtét is (mely bizonyos értelemben véve sérülésnek tekinthető). Kontroll vizsgálat lenne javasolt és szükség esetén gyulladás csökkentő kezelés. A kezelés lassíthatná a folyamatot - de ebben az esetben nagyon mérlegelni kell az előnyöket és a veszélyeket a szervezet egészét illetően.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 14., 22:32; Megválaszolva: 2011. július 16., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: