• Szaruhártya-gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Ma voltam szemésznél és vírusos szaruhártya-gyulladást állapított meg. A jobb szemem könnyezik, és piros, idegentest érzés és szemfájdalmam nincs. A doki állandóan beszűrődésekről beszél. A szemcseppre Ocologutta Rifampicini van írva (gyógyszertárban összeállított szemcsepp) A napi 4-5 órai használat helyett óránkéntit írt elő a doktor. Olvastam hogy a súlyos szaruhártya gyulladást a látás elvesztéséhez is vezethet. Mennyire súlyos lehet az én esetem? A választ köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szaruhártya témában

        Kedves Kérdező! A kapott szemcsepp antibiotikumot tartalmaz, ez bakteriális gyulladásokban jó, a vírusos gyulladások pedig gyakran felülfertőződnek bakteriálisan, az alkalmazást illetően az orvos utasításait kövesse, a kezeletlen szaruhártya-gyulladás valóban súlyos szövődményekkel járhat. Szaruhártyagyulladás és szaruhártyagyulladás között azért lehetnek különbségek, csupán a diagnózis és a terápia ismeretében én nem tudom a súlyosságát megállapítani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 12., 15:25; Megválaszolva: 2011. július 13., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: