• Szemtünet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr! kb. 10 nappal ezelőtt váratlan látásváltozás jelentkezett: a jobb oldali látótéren cakkos szegélyű áttetszően vibráló csík jelent meg, tőle balra változatlan látás mellett, míg ettől jobbra némileg torzult a látott kép. Először azt hittem, valami fonalszerűt pislogtam be a szemembe, vagy eddig nem jelentkező üvegtesti homály került fókuszba, de ugyanez a jelenség volt tapasztalható nemcsak a jobb, de a bal szemnél is, és lehunyt szemmel is. Azonnal szemészhez fordultam. Addigra már az eltéréstől jobbra eső látótér meglehetősen torzult volt. Pupillatágítás történt, és a szemcsepp alkalmazása után néhány perccel a jelenség fokozatosan eltűnt mindkét szem látóteréből. A szemfenék vizsgálat érdemi eltérést nem mutatott ki. A jelenség azóta nem ismétlődött- szerencsére. Ön szerint van jelentősége a fenti jelenségnek? Válaszát előre is köszönöm! Kinga

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A leírt panaszok illetve pupilla tágításra való megszűnése, és az egészséges szemfenéki kép alapján elképzelhető, hogy a szemlencse szerkezeti vagy a szaruhártya törésváltozása miatt alakulhatott ki valami. Ha visszatér a panasz feltétlenül kontroll vizsgálat szükséges (látótér vizsgálat stb.).


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 03., 20:45; Megválaszolva: 2011. július 06., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: