• Monitor előtti könnyezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Mint nagyon koránkelő, a hajnali órákat a monitor előtt töltöm. Sajnos pár perc múlva főleg a bal szememből patakokban folyik a könny, pedig megfelelő távolságra ülök a monitortól. Ugyanez a helyzet, ha elmegyek vásárolni, a legkisebb széltől is potyognak a könnyeim. Kérdésem: hogyan lehetne ezen segíteni, mivel a könnytől elhomályosult szem a közlekedést is veszélyezteti. Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel: Mózesné

        Dr. Papp Júlia válasza a könnyezés témában

        Tisztelt kérdező! A könnyezés leggyakoribb oka, a szemhéj szélének finom, szinte észrevehetetlen gyulladása vagy a "védő" könny hiánya miatti fokozott irritáció. Érdemes lenne langyos vízzel alaposan letisztogatni a szemhéj széleket, szükség esetén éjszakára recept nélkül kapható antibiotikumos kenőcsöt használni. Nap közben pedig műkönny készítményeket, főleg a monitor előtti munkavégzés előtt. Természetesen, ha nem szűnnek meg a panaszok néhány nap alatt, akkor feltétlenül fel kellene keresni egy szemészeti szakrendelés, mert egyéb panaszok is állhatnak a háttérben (akár még szemüveg hiány, szaruhártya gyulladás, zöldhályog stb.)


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. július 03., 05:36; Megválaszolva: 2011. július 06., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: