• Üvegtesti homályom van, külföldön élek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokto Ur/Holgy! A kerdesem a kovetkezo lenne. 2008 marciusaban eszleltem elosszor a szememben egy uvegtesti homalynak nevezett dolgoat ami akkor nagyon megrettentett.Idovel valamelyest meg tudtam szokni ill. napszemuveg is sokat segitett a dolgon. Azota rendszeresen szedek mindenfele vitamint amire kicsit is ra lehet fogni,hogy antioxidans hatasa van.Sajnos eddig egyaltalan nem segitettek,bar amiket olvastam ereol a dologrol elmeletileg nem is meglepo. Azonban tavaly agusztusban eppen a VB donto napja utani reggelen miutan felebredtem arra lettem figyelmes,hogy sokkal tobb szall illetve pont van a szememben mint elotte ill. amik voltak is megvaltoztak.Ez azt jelenti ,hogy nemelyik nagyobb lett ill. ami elotte nem mindig uszott teljesen be a latoterbe most mar azok is egyre gyakraban.Sajnos ezeket mar nem tudom megszokni ill. szinte csak napszemuvegben tudok utcara menni,de mar az sem az igazi. Ezen kivul azt hiszem ez a problema is biztosan fenn all vagy 1.5 eve ,de igazabol ma kezdett el aggasztani nagyon talan ,mert eppen 1 hete kicsit jobban hatnak a lelkivilagomra ezek a repkedo szallak ill. pontok. Ezt a dolgot csak a ball szememben tapasztalom ,hogy mikor pislogok ill. valamerre elnezek akkor a latoter kozepen egy tuhegynyi kis fekete pont villan fel es utana el is tunik.Eddig nem zavart ,de nem szeretnem ha esetleg allandosulna a jelenlete a latotor kozepen.Nem tudo,hogy ez a retinatol tavolabb levo kis uszo potty lehet e mivel nem ugy latom mintha mozogna ,mivel ha pislogok minden pislogas utan felvillan ,majd eltunik.Most kb. 2 napja eszlelem,de nem tudom biztosan ,hogy ez mindig igy van e vagy neha napokig vagy hetekig nincs ez a tunet.Illetve utolso dolog,hogy neha ugy erzem mintha az az erzes mint mikor pl. egy auto vagy lampa fegyebe neznenk annelkul is megvalosul,mintha ezek megtortennenek.Persze mivel egesz nap vezetek ezert lhet ,hogy neha csak azt veszem eszre,hogy olyan mintha vakuba neztem volna ,de arra nem emlekszem,hogy valami kivaltotta ezt. Remelem ertheto voltam,de szavakkal biztosan konnyebb lenne elmondani,mint igy hirtelen megfogalmazni ugy,hogy ne egy regeny legyen belole. Sajnos szemorvoshoz nem tudok eljutni ezzel a problemaval,mivel itt Londonban csak optikaban optikusok nezik meg az ember szemet ha nem gondoljak ,ugy hogy tenyleg nagy a baj:( Valaszat elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a üvegtesti homály témában

        Tisztelt kérdező! Ha ennyire fokozódtak az említett tünetek illetve az egyik szem dominanciája jelentős lett, akkor feltétlenül valamilyen módon meg kellene mutatni szemész szakorvosnak (nem ismerem a kint rendszert, a várakozást, vagy akkor kellene menni amikor hazautazik). A leírt különös tapasztalatok jellegzetesek lehetnek a látóhártya elváltozásaira is, ezért is nagyon fontos lenne megnyugtató választ találni a kérdésekre.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 28., 19:23; Megválaszolva: 2011. július 01., 06:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: