• Szemzug bevérzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Édesanyámnak elég gyakran bevérzik a jobb oldali belső szemzug. Eddig észrevettük, hogy ha nehezet emel v. hosszú ideig fizikai munkát végez (kapál). Voltunk már vele a háziorvosnál, aki elküldte szemészeti vizsgálatra, de ott nem találtak semmit. Ennyibe maradt az egész. Magas vérnyomására szed gyógyszert, amit siketült úgy beállítani, hogy 140/80 alatt van egész nap., valamint Astrix-ot szed hozzá. A gyógyszertárban kértem segítséget, ott Rutascorbint ajánlottak (2x2), amit szed 2 hónapja, de most ismét megjelent a vérzés a jobb szemzugban. Mitől lehet ez, mit lehetne szedni, hogy ez ne jöjjön elő, milyen veszélyei vannak? Aggódom. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemzugvérzés témában

        Tisztelt kérdező! Valóban a kötőhártya vékonyka erei nehezen bírják a vérnyomás kiugrásait, ingadozásait. Valóban első lépésben amint, írta is a vérnyomást kell egyenletes, biztonságos tartományban tartani. Hajnalban még a jól beállított vérnyomásúaknál is elképzelhető hirtelen vérnyomás emelkedés. A másik fontos tényező az erek falának gyengesége, szakadékonysága, ez is jó volna ellenőriztetni, valamint a véralvadásos paramétereket.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 26., 18:35; Megválaszolva: 2011. június 28., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: