• Szürke hályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Döktornő Sajnos rosszul irtam le a gyógyszer nevét. CATACOL. me : collyre par 100 ml inosine monophosphate disodique dihydrate 100 mg Excipients : chlorhexidine gluconate,sodium chlorure,eau distillée. Classement pharmaco-thérapeutique VIDAL :       Cataracte : voie locale AMM : 3130594 CATACOL 0,1% collyre : Fl/10ml Non remboursé Ide másoltam a francia gyógyszer leirást. A német gyár szerint az ALCON gyógyszergyár gyártja azonos tartalommal. Ha sikerül csatolom a gyár levél: par 100 ml inosine monophosphate disodique dihydrate 100 mg Excipients : chlorhexidine gluconate,sodium chlorure,eau distillée. Classement pharmaco-thérapeutique VIDAL :       Cataracte : voie locale AMM : 3130594 CATACOL 0,1% collyre : Fl/10ml Non remboursé me : collyre par 100 ml inosine monophosphate disodique dihydrate 100 mg Excipients : chlorhexidine gluconate,sodium chlorure,eau distillée. Classement pharmaco-thérapeutique VIDAL :       Cataracte : voie locale AMM : 3130594 CATACOL 0,1% collyre : Fl/10ml Non remboursé Sajnos a hosszu tartalom miatt nem megy! Üdvözlettel Széll Jánosné

        Dr. Papp Júlia válasza a szürke hályog témában

        Tisztelt kérdező! Köszönöm a részletes, pontos leírást. Ha megoldható akkor érdemes lenne használni a cseppet. Nagyon nehéz ugyanis megmondani, hogy a szer használata mellett vagy nélküle milyen ütemben alakulna a homály. A szemlencse homályának alakulása ugyanis nagyon nagy egyéni különbségeket mutathat! Van akinek évtizedekig (!) nem változik, van akinek néhány hét alatt gyöngyházfényűvé változik és "teljes látásvesztést" okozhat.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 24., 15:09; Megválaszolva: 2011. június 28., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: