• Szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő!Azt szeretném kérdezni,hogy a lányomat már 7szer műtötték szemtengelyferdülés miatt.Az utolsó három műtét a jobb szemének felfelé fordulása miatt volt de egyik sem sikerült.Most újra műteni szeretnék a felső izom teljes megszüntetését akarják.Ami állítólag azzal jár,hogy fölfelé nem tud fordulni a szeme.De sajnos már lefele sem tud nézni teljesen.Akérdésem az lenne,hogy ha megszünteti az izmot akkor ön szerint is egyenesen áll már neki a szeme?Nem fog felfelé fordulni ha előre néz?Már 14 éves és egy éves kora óta műtik most már őt is nagyon zavarja.Köszönöm válaszát előre is .Rz.

        Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! A szemizmok közül a ferde vagy a felső, alsó egyenes érintettsége miatti kancsalság megoldása mindig sokkal sokkal nehezebb feladat, mint az "egyszerű befele vagy kifele" kancsalítás megoldása. Az izmok bonyolult tapadása miatt, a húzóerőket, gördítést és a végleges szemállást nagyon nehéz kiszámítani. Sajnos nagyon fontos a lefele nézés képessége a gyermeknek a tanulásban, ezért érdemes lenne mindent megtenni. A műtét utáni szemállás tekintetében nem mondhatok sajnos semmit, hisz a korábbi műtéteket sem ismerem egészen pontosan. Kitartást kívánok a nagylánynak!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 22., 15:59; Megválaszolva: 2011. június 28., 07:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: