• Egy szem probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakorvosok! Az utóbbi néhány héten azt tapasztaltam, hogy ha ülő munkát kell végeznem, pár óra elteltével (kisebb egészségügyi séták ellenére) a bal szememmel lassan romlani kezd a látásom, oly módon, mintha az ember hírtelen felegyenesedne gugoló pozícióból, pedig nem változtatok helyzetet. Időnként álló munkánál is jelentkezett a dolog és általában intenzívebb mozgás hatására pár órán belül elmúlik. Igen megnehezíti a munkavégzésemet amíg fennáll a probléma. Van, hogy ezen "csillagokat látok" helyzet megszünése után pár órára homályossá is válik a bal szememmel a látásom. Első körben szmészetre bejelentkeztem. Ez a helyzet nagyjából azóta áll fenn, amióta a 140-150-es nyugalmi vérnyomásom a mozgás hatására elkezdett 120-130-ra csökkeni. Talán károsodtak a magasabb vérnyomástól a bal szemem erei, s most ennek a hatását látom? Milyen orvos felkeresését javasolják? Válaszukat várom és előre is köszönöm! Üdvözlettel: István

        Dr. Papp Júlia válasza a látásromlás témában

        Tisztelt kérdező! Első lépésben valóban a szemészetet lenne érdemes felkeresni, majd tovább lépésként a belgyógyászatot, kardiológiát szükség esetén. Ellenőrizni kellene majd a vérnyomás értékeket, ultrahanggal a nyaki és a szemet ellátó erek keringési állapotát. Ezek ismeretében lehet majd tovább lépni és kezelési megoldást választani.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 16., 19:44; Megválaszolva: 2011. június 19., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: