• Emelt családi pótlék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A gyermekeim 4 és 12 évesek.Mindkettő szemüveges. A fiú jobb szeme +6,75 cyl:+1,25 Tengely95 bal:+7,0 cyl+1,0 pd57 tengely95 a lány szeme jobb+3,0 cyl+0,5 tengely180 bal+4,0 cyl+1,0 tengely90 pd54.Ezek adatok tükrében arra lennénk kíváncsiak hogy jár-e az emelt családi pótlék? Köszönettel:.Feketéné

        Dr. Papp Júlia válasza a emelt családi pótlék, szembetegség témában

        Tisztelt kérdező! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntő. Például ha valaki akár +10,0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthető a szeme ebből a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0,5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelső számot sem, 10 % alatti a vízusa.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 15., 17:21; Megválaszolva: 2011. június 19., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kislányom 11 éves.Egy éve a szemészeten megállapítottak, hogy enyhén rövidlátó, jobb szemén -0.25 dioptria volt. Felírtak szemüveget, hogy igény szerint viselje. Nem hordta, mert nem érezte szükségét...Most, egy év múlva már 1.5...
        Színtévesztésre van valami gyógymód, vitamin, mûtét vagy bármi megoldás?
        Kedves Doktor Úr! Pár éve volt PRK-s látásjavító műtétem, ahol megállapították, hogy az egyik szememen V-VII ó-ig csigamászás degeneráció látható, egyebekben ép. Azóta nem vizsgálták a szemfenekem. Egy ilyen elváltozással lehet...