• Emelt családi pótlék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A gyermekeim 4 és 12 évesek.Mindkettő szemüveges. A fiú jobb szeme +6,75 cyl:+1,25 Tengely95 bal:+7,0 cyl+1,0 pd57 tengely95 a lány szeme jobb+3,0 cyl+0,5 tengely180 bal+4,0 cyl+1,0 tengely90 pd54.Ezek adatok tükrében arra lennénk kíváncsiak hogy jár-e az emelt családi pótlék? Köszönettel:.Feketéné

        Dr. Papp Júlia válasza a emelt családi pótlék, szembetegség témában

        Tisztelt kérdező! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntő. Például ha valaki akár +10,0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthető a szeme ebből a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0,5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelső számot sem, 10 % alatti a vízusa.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 15., 17:21; Megválaszolva: 2011. június 19., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Szemtengelyferdülésem van avagy kancsalság, nem tudom melyik a pontos meg nevezés. Esotropia állású a bal szemem. És az érdekelne, hogy lehetséges-e kontaktlencse viselése? Tompán is látok ezért is kell szemüveg illetve a...
        Tisztelt doktor úr/nő! Lassan két hete nem múló jól látható ér van közvetlen a szemem barna része mellett, voltam szemésznél felírt tobradex szemkenőcsöt és relestat szemcseppet 1 hétig használtam el is múlt a szemgyulladás mert akkor...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 3 hete megjelent egy kis fehér hólyag vagy csomó (vagy bármi más, nem tudom, de kicsi -kb. 1 mm- és fehér) az alsó szemhéjam belső (szem felőli) részén. Nem fáj, nem viszket, észrevenni is csak azért vettem...
        Nem volt panaszom a látásommal,de elmentem egy szemész orvoshoz mert belsö árpát véltem látni a szemembe.Ö teljes szem vizsgálatot végzett még szem nyomást is mért s azóta a szemem nem a régi 5 napig annyira szúrt meg mintha leszakadt volna...
        T.Doktor Úr! Rendszertelen időközönként megvakulok,cca két-három hetente vagy havonta, hol egyik,hol a másik szememre vagy mindktettőre egyszerre.Ilyenkor korom feketeséget látok, amin tűfejnyi pontokon keresztül éles fény szűrődik be.A...
        Tisztelt Doktornő ha egy 2 es fel órás szem műtét utan 1,5 nappal kesobb semmit se erzek a szemembe semmi fajdalnat az mire utal?
        Tisztelt Doktor Úr! Születésem óta nyitva van a szemem résnyire mikor alszom, a jobb oldalon kicsit jobban. régen nem volt vele különösebb probléma, de 30 éves koromban már egyre súlyosabb tüneteket okozott, mostanra pedig már...
        A szemhelyamon lett valami ami hasonliit egy nagy pattanasra neha napokig lelohad majd ujre elojon betuzesedve .kerem segitsen
        Tisztelt Doktornő! A 15 éves fiamnak évek óta romlik a szeme; jelenleg -10 dioptriánál tartunk. A kontaktlencsét nem tudta megszokni. Gimnazista,de a testnevelés órákon ( a rossz látása miatt....)rosszul teljesít ( egy volt tornász a...
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hetekben vettem észre, hogy a bal szememre távolra homályosabban látok, mint a másikkal. A szemem eres, de nem váladékozik, nem fáj. Rengeteg időt töltök a monitor előtt. De van két fogam, ami gócos. Az lenne a...
        Azt szeretném kérdezni,hogy a bal szemem 40%.os a jobb pedig teljesen egésséges valamint a térlátásom nincs , műtéti úton lehetne e ezt kezelni ?
        Üdvözlöm, Tegnap étkezés közben keresztezték a szemeim egymást. Tudom hogy furcsán hangzik,de olyan volt mintha a két szemem befelé nézett volna mintha kancsal lennék,többszöröződött a látásom. Pár percig tartott, nagyon megijesztett az...
        Tisztelt Doktornő!A jobb szememen több,mint 3 hónapja,a bal szememen 6 hete végeztek szürke hályog műtétet.Azóta szellemképes látásom alakult ki,ami a műtét előtt nem volt,-bár az operáló orvos arra hivatkozott,hogy a műtét előtt is...
        Tisztelt Doktornő!A jobb szememen felül belső àrpa jelent meg kb.màsfél hete.Elkezdtem kenegetni antibiotikumos szemkenőccsel,azóta picit jobb,de még mindig ott az àrpa.Igaz màr nem olyan fehér,de még mindig ùgy érzem,mintha lenne benne...
        Tisztelt Doktornő! Kontaktlencsét használok, január 18-án bontottam az új "adagot", ami után elkezdett fájni szemem, úgy éreztem a lencse töri, kb. 10 órát volt bent amikor már folyt a könnyem. Mivel dolgoztam, nem volt lehetőségem kivenni....
        Tisztelt Doktornő! A 15 éves fiammal tegnap voltunk szemvizsgálaton, új szemüveget írattunk. Sajnos, romlott a szeme 1 dioptriát, s amikor megkapta a mostanit, amivel jól lát, kettőt látott mindenből. Egy ideig sétálnia kellett a...
        Tisztelt Doktornő! Nyílt zugú zöldhályog miatt melyet, 2009 december-ben vették észre. 1.Kiranol 2.Conbigan 3.Lanotan konbinácio szemcsappet alkalmaztak nálam. 2015-ben már alig volt 20 alatt a szemnyomásom. 2015 november 4-én...
        Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy kislányom 23 hónapos korában elkezdem reggelente, majd később ha fáradt volt a szeme befelé kancsal írni, akkor 2-3 héten belül sikerült eljutnunk szemészetre (a mi városunkban nincsen)...
        Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy kb. 2 hónapja voltam lézeres szemvizsgálaton, eddig a bal szemem - 1,25 diopriás volt, viszont ott ahol megmérték a szememet ugyanazok az értékek jöttek ki, mint kb 3 éve is. Mondta is a szemész...
        Tisztelt Dr. Hangyál Éva! Lassan egy hete hogy a Vision Express-nél voltam szemvizsgálaton. Úgy indultam el az üzletbe, hogy én kontaktlencsét szeretnék magamnak mert ahhoz ragaszkodom. Az ottani dolgozók figyelmeztettek, hogy először szemüveget...