• Látóideggyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Látóideggyulladással kezeltek, 1,5 hónapja ment el a látásom a bal szememre. Közben a kezelőorvosomnak hála, felmerült a Devic féle betegség, s sajnos kimutatták a véremből az aquaporin ellenanyagot. 1:80-hoz lett az eredmény. Próbáltam a neten keresni, de nem nagyon találtam infot erről a betegségről. Tudom, hogy központi idegrendszerben termelődik ellenanyag, ami gyulladást okozhat. Látásromláson kívül más tünetem nincs, sem gerinc, sem vizelettartási, sem más. Pécsre kell majd mennem vizsgálatra, nincs még időpont. Agykoponya MR negatív. Gerinc MR még nem volt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyire súlyos betegség? 32 éves vagyok, egy 11 hónapos kislányunk van. Ki lehet-e ebből gyógyulni? Egyáltalán mi a lefolyás? Gyógyszerrel talán "kordában tartható", ahogyan olvastam. Köszönettel, agy aggódó anyuka

        Dr. Papp Júlia válasza a látóideggyulladás témában

        Kedves anyuka, azt hiszem a másik kérdésben is Önnek válaszoltam. Nagyon megérintett az Ön esete. Ezzel a kórképpel személy szerint még nem találkoztam, de utána olvasva nem egészen megnyugtató amiket találtam. Remélem a további vizsgálatok után pozitívabb irányba fog elmozdul a helyzet és kordában tartható lesz a folyamat. Nagyon szorítok Önnek!!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 04., 07:28; Megválaszolva: 2011. június 08., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: