• Jégárpa műtét elkerülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A szemészeten jégárpát állapítottak meg a jobb szememen. A szemhéj alsó külső részén van egy a kezdetektől fájdalmatlan rizsszem nagyságú duzzanat, ami nem piros és teljesen bőrszínű. A látásban sem zavar. 3 hete fedeztem fel, a szemészeten TobraDex szemszeppet kaptam naponta 4x használom és TobraDex krémet pedig 1x este lefekvés előtt a párakötés felhelyezése előtt. A párakötést máj.18 -tól 13 napig éjjelre raktam fel, most már nem használom mert a sebragasztó kicsípte a bőrömet. Egyik sem használt a duzzanat kicsit nagyobb lett, de nem fáj és nem piros. Miután megnézték még egyszer a szemészeten, kiírták a műtéti eltávolítást. Kérdésem, hogy meg kell-e csinálni a műtétet mert én nem szeretném és azt hallottam felszívódhat pár hónap alatt , ez igaz? Ha nem műtik ki az árpát akkor milyen következményei káros lehetnek? Illetve ha kötelező műteni lehet-e kicsit várni a műtéttel mert csak 2-3 hét múlva tudnék elmenni? A TobraDex szem csepp és kenőcs alkalmazását abbahagyhatom-e , elég sok mellékhatást olvastam a betegtájékoztatóban és ha nem muszáj nem használnám tovább. Köszönöm válaszát. Kata

        Dr. Papp Júlia válasza a Jégárpa témában

        Tisztelt kérdező! Ha a jégárpa környezete békés panaszmentes akkor - bár nem láttam - de valószínűleg lehet várni 2-3 hetet. A letokolódott, kórokozót is tartalmazó kis göb, mirigy végleges megoldása, eltávolítása valóban a műtét, magától már nem szokott felszívódni. A jégárpa a párakötésektől már nem igazán fog változni. Érdemes lenne 2-3 hét múlva nekivágni a műtétnek és túlesni rajta.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 02., 09:39; Megválaszolva: 2011. június 06., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: