• Szemprobléma - állatok által terjeszett kórokozók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő Nemrég hallottam a tv-ben, hogy az állatok is terjesztenek valami halálos kórokozót ami az idegekkel teli testrészeket támadja meg mint a szem, máj. Pontosabban az állatok ürüléke terjeszti. Egy orvos a tv-ben mondta, hogy olyan problémákkal fordulnak hozzá leggyakrabban, hogy peldaul a szemükön kisseb foltokat látnak. Pontosabban ahogy néznek előre a látásukba bezavarnak kiseb szürkes foltok. Ilyenem van nekem is, voltam szemésznél ő azt mondta megerőltettem, szedtem rá cseppeket de nem változott semi, és már számitógép előtt se ülók annyit. Nem lehet e hogy nekem is valami hasonló állatok altal terjesztet korakozóm van. Hogy lehet az iesmit kivizsgálni, hogy vajon a szervezetembe van e vagy nincs ien vagy hasonló kórokozó. Pontosan mien vizsgálatok szükségesek hozzá mert szeretnem megcsinalni óket... kérem segitsenek, És még az utólsú kérdésem ha tudnak benne segiteni, hogy mien tünetei vannak az ien kórokózoval fertőzött embernek. Előre is köszönüm segitseget.

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Az említett kórokozók által okozott gyulladások általában a látótér adott részein jelentkező fix homályok, kiesések és torzulások formájában jelentkezhet. Kontroll vizsgálat során érdemes lenne pupilla tágítás során szemfenék vizsgálatot, látótér vizsgálatot végezni. Emellett, ha alapos a gyanú a fertőzésre akkor további lépésként vérvétel, laborvizsgálat is szóba jön az ellenanyag szint ellenőrzésére.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. június 01., 19:43; Megválaszolva: 2011. június 03., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: