• 0,7-es látásélesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Úgy érzem, mintha az elmúlt években fokozatosan romlott volna a látásom, de amitől igazából megriadtam az az, hogy az utóbbi időben az utcán szembejövő arcokat is csak akkor ismerem fel, ha már elég közel (kb. 1m) vannak. A neten el is végeztem egy gyors tesztet (itt: http://www.online-szemvizsgalat.hu/), ami szerint 0,7-es a látásélességem. A kifejtés szerint ez egyfajta határeset, nem ad egyértelmű választ arra vonatkozóan, hogy akkor most szükség van-e korrekcióra, szemüvegre, bármire vagy nincs. Ön szerint ez még belefér, vagy tényleg rövidlátó lettem? (A négy évvel idősebb bátyám is az, húsz éve.)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a látászavar témában

        KEdves Kérdező! A mérvadó a szemészeti szakvizsgálat lesz, mivel tapasztalta a látászavart, ezért feltétlenül indokolt elmennie szemészeti vizsgálatra, ott pontosan kiderül, hogy hanyas a visusa.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 31., 19:25; Megválaszolva: 2011. június 01., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: