• Látóideg gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Több mint 1 hónapja nem látok a bal szememre. Ébredés után történt a probléma, először a látótér felső része esett ki, aztán 1 hét alatt az egész. Több orvos vizsgált, szemészek, neurológusok. Van aki szerint látóideg gyulladás. Van aki szerint szem-trombózis. Minden lelet negatív, szemészet, neurológia, agykoponya MRI. Jelenleg szteroid lökésterápiát kapok. Solu-medrolt, csökkentve 8 napos a kúra. Ma telt le a 7. nap. Javulás: fényt már érzékel a szemem, de minden homályos és továbbra sem látok. Pontos szemészeti vizsgálat ( CFF, visus ) lesz majd jövő héten. Eddig úgy olvastam, hogy a szteroid lökésterápia azonnali javulást hoz. Nekem úgy tűnik, nem :( Ma a főorvosnő azt mondta, hogy lassú javulás várható és nem tudni, mennyire fogok látni. Szeretném azt megkérdezni, hogy elképzelhető hogy csak hónapok alatt tér vissza a látás? Vagy lehet vissza sem tér? El vagyok keseredve, 32 évesen egy 10 hónapos kisbabát nevelünk a Párommal. Esetleg tudok bármit tenni a javulás érdekében? Köszönettel.

        Dr. Papp Júlia válasza a látóideg gyulladás témában

        Kedves kérdező anyuka! A látás visszatérésének üteme nagy egyéni különbséget mutathat, a szervezet reagálása eltérő lehet a nagydózisú szteroid terápiára. A leírás szerint nagyon jó kezekben van, ahol alaposan körbejárják a problémát és szorosan követik a szemének állapotát. (Az egy kicsit nem világos számomra, hogy először mikor jelentkezett a szemészeten és mi volt a kezelés a szteroid lökésterápia előtt? Azt írta több mint 1 hónapja észlelte a panaszokat ugyanakkor a lökésterápiának még 7. napja volt a kérdezés időpontjában?)


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. május 17., 13:48; Megválaszolva: 2011. május 19., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: