• Szemészeti probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bal szememmel tökéletesen láttam, a jobbal volt egy enyhén -05 körüli. Látásjavító szemüvegen gondolkodtam, aztán elmentem bemutatóra. Ott fényterápiás készülékkel ígérték, hogy javulni fog a látásom. Még erősköüdtek is, hogy olvassam fela sorokat, mert kiváncsiak is rá. Közvetlenül a 10 perces kezelés előtt kb. 12 sort teljesen élesen 4 sort homályosan és az utolsó négy sort nem tudtam elolvasni. Azt mondták mindegy, hogy csukott vagy nyitott szemmel nézek bele, nagy részt nyitott szemmel néztem bele. 10 perc után még az első 4 sort is csak homáylosan tudtam elolvasni, még pihentettem is aszememet.. Elmentem szemorovoshoz ahol megálapították, hogy a jobb -0,25 a val meg -1,0. Már előtte is tisztába voltam vele, hogy ennyir enem láttam rosszul a bal szemmemmel... A következő napokban anyira fájt aszemem, hogy aludni sem tudtam, ezért visszamentem aszemorvoshoz, egy másik volt: szemkönnyet írt fel, mert megállíptotta, hogy teljesen ki van száradva a jobb szemem. Egyébként beszélteme gy ismerősömmel, aki elmondta, hogy neki háznál tartottak bemutatót, egy sokkal kisebb teljesítményű géppel és neki azt mondzák, hogy csak becsukott szemmel szabad belenézni, és max. 1 percig... Mind akét szemorvos kizárja, hogy ettőla lámpától romlott a látásom... Nem tudom, hogy az Egészségügyi Minisztáériumtól miféle engedélyük van, hogy az emberek szemébe világítsanak... Csak annyit mondott a cég, hogy ilyen még nem fordult elő. Hogy a 10 perc alatt bekövetkeztt szemromlásomnak semmi köze alámpához, véletlen. Most már szemüveghet is csináltattam, eddig nem volt rá szükségem... Most létezhetr, hogy ettől a lámpától romlott a szemem. Mert tételezzük fel, hogy kiszáradt tőle aszemem, és ezért aszemfáradtság miatt nem láttam jól. De az Interneten úgy olvastam, hogy ez szemnyugtató, ha még jobban nem is, de szerintem közvetlenül utána ennyire nem láttam rosszul... Messzir eis jól láttam, csak a meszebbre lévő szövegeket nem tudtam elolvasni, most már messire mindent csak homályosan látok a jobb aszemmel. A 2.200 Ft-os szemcseppet aztán biztos a gép miatt kellett megvennem, de a multimilliárdos cég még ezt sem akarja kifizetni. Nem követeltem milliókat, hanem mivel szemüveget kellettt vennem és pár szuemüveget azért majd elfogok használni: 250.000 Ft-ot kértem, ha 10 napon belül válaszolnak, de válaszra sem méltatnak. Szerintem nem sok, ha azt nézzük, hoyg a háromszori ingyenes kezeléstől szerintem megvakultam volna... Egyébkéne gy iylen gép eladásából van enbnyi nyereségük, de még csak nem is válaszolnak... Annyit közöltek, vigyek arról papírt, hogy a polarizált fénytől romlott el a látásom. Hozzáteszem én azt nem tudom, hogy miylen fény volt, halogén lámpa egy sárga szűrővel ennyi. Cégnevet nem mondok, mert nyilván soha az életbe szakorvosokkal nemtudnám bizonyítani, hogy közvetlenül a lámpakezelés előtt jobb volt azsemem, pedig ott van rá három tanú...

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! (A kérdésben volt néhány elütésből származó apró hiba - de nagyjából ki tudtam találni, mikor mit szeretett volna leírni.) Bár csak a leírásra támaszkodhatom, de olyanról még nem hallottam, hogy a dioptria értéket, a szemüveg szükségességét befolyásolta volna a kezelés. A nyitott szemmel végzett kezelés a szemfelszínen okozhat irritációt - valószínűleg ennek a hatását észlelhették a szemészeti vizsgálaton és emiatt volt szükség a műkönny készítményre. Érdemes lenne ismételten műszeres szemész szakorvosi vizsgálatot kérni és a státust pontosan rögzíteni. Emellett a bemutató anyagát, szöveges tájékoztatót is elkérni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. május 17., 09:26; Megválaszolva: 2011. május 19., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: