• Visszatérő szemduzzanat mind két szemen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktor Nő/Úr! Van 1 január óta visszatérő szemhéjduzzanatom. Kb. 2-3 hetente a jobb, vagy a bal szememnél lévő bőrfelület, bedagad, s 4-5 napig meg is marad. Allergiavizsgálat negatív lett.Rengeteg szakorvosnál voltam, de egyik se tudott végleges megoldást javasolni. Volt 1 antibiotikumos kúrám, ahol TETRACYCLYN WOLFF, TINIDAZOL,LANSONE,AERIUS tablettákat szedtem, remélve, hogy megszüntetik véglegesen a problémát. Nem így történt. A kúra után már kétszer előjöttek a problémák. A bőrgyógyász azt mondta, hogy kb. 2 hónapig még elő fognak jönni a tünetek. Ez volt április közepén.Kérdésem az lenne,hogy milyen más megoldás lenne lehetséges,ami megszüntetné, ezt a viszzatérő problémát? Előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemgyulladás témában

        Tisztelt kérdező! A szemhéj duzzanat oka valóban leggyakrabban allergiás eredetű - amint írta ezt alaposan körbe járta, kezeltette is. Fontos lenne szemész szakorvos műszeres kontroll vizsgálatát is kérni. Bár csak a leírásra támaszkodhatom, de lokális duzzanat lehet esetleg szemhéjárpa is, oedemás duzzanat, esetleg pajzsmirigy eltéréseket kísérő vizenyő is. (A szemész véleményét nem írta le külön.) az októl függ, hogy lehetne megoldani a problémát.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 12., 06:47; Megválaszolva: 2011. május 16., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: