• Üvegtesit homály

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Dr nő köszönöm a gyors választ. Voltam már vizsgálaton,még tavaly Sopronban Dr cseke főorvos úrnál majd késöbb Kuhn Ferenc prof nál Cseke úr le akart beszélni a prof viszont válalja a műtétet.. Az lenne a kérdésem,milyen kockázattal járhat ez? Mennyi az esélye,annak,hogy romlik majd a látásom a mütét után? picit félek mert eléggé körülményes beavatkozásnak tünik. Mért van az ,hogy sok szemorvos le akarja beszélni a pácienst ha iylen jelllegű panaszzal fordúl a szemorvoshoz? Az én szemorvosom aki kiskorom óta ismer,tmaximálisan ellenzi a műtétet.. Még az is érdekes,hogy sok orvos azt mondja majdnem mindenkinek van ilyesmi de amikor én kérdezek meg valakit,az tuti azt hiszi meghibbantam! együtt lehet ezekkel élni? meddig nő még a számuk? mert még ez az állapottalán elmegy és megszokom,de ha pl 1 év múlva mégtöbb lesz azt nem birnám ki. Most is olyan kb mintha egy szitán néznék keresztül Öszintén szolva kicsit elegem van hogy minden hónapban látok egy új pacát vagy szálat.. elnézést a sok kérdésért de nem tudok senkihez fordúlni.csak önhöz.. köszöettel. HK

        Dr. Papp Júlia válasza a üvegtesti homály témában

        Tisztelt kérdező! Kicsit merész lesz a hasonlat, de a vezetést említem - minden ember más és más. Ugyanoda el lehet jutni így is és úgy is, lassan, óvatosan vagy dinamikusan, "bevállalósan". Néha az egyik út kockázatosabb, a másik kevésbé, néha ártatlan áldozatok is akadnak az utakon. Elnézést a mellébeszélésért, példabeszédért. A kockázatokat pedig előre megjósolni szinte lehetetlen, mert még ha 0,5% is a kockázat valószínűsége, de annak az egyénnek az a 100%. A döntés során pedig a mrélegeléskor az, hogy mi mekkora súllyal esik a latba az az orvostól és az egyéntől is függ.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. május 04., 19:43; Megválaszolva: 2011. május 06., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: