• Szemkönnyezés már két éve nem múlik semmitől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! A jobb szemem lassan 2 éve könnyezik egyfolytában. A drága pénzért megkeresett doktornő idűlt kötőhártyagyulladást állapított meg és felírt Tobradex szemcseppet. Nem javultam semmit. Ezután emellé még 1 cseppet írt fel, ami együtt sem hozott változást. Amikor mindez elkezdődött szemceruza útján kaptam egy szemárpát, ami lassan múlt csak el Tobradex szemkenőcs használatával. A könnyezés viszont azóta is tart. Előtte sosem volt ilyen problémám. Folyton törölgetem a szemem, ezért gyakran be is gyullad, amit Visine szemcseppel szoktam orvosolni. Régebben olvastam a könnycsatorna eltömődéséről. Lehet, hogy ez okozza? És ha igen, csak műtéttel kezelhető? Kérem segítsen! Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a kötőhártyagyulladás témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon fontos a könnyezés mechanizmusát alaposan kivizsgálni. Irritáció, gyulladás miatti fokozott termelődés vagy a nehezített elvezetés miatti "túlcsordulás" áll fenn. Mindkettőnek más a kezelési lehetősége. A könny mennyiségét kellene ellenőrizni, emellett pedig kizárni az allergiás lehetőséget. Ezen túl érdemes lenne első lépésben a könnyutakat is ellenőrizni - fecskendős átmosással. Az eredménytől függően lehet szondázás vagy műtét a következő lépés.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 03., 13:35; Megválaszolva: 2011. május 04., 16:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        5 napja egy bevérzés jelent meg az egyik szememben (lásd csatolt kép.) Nem fáj, de jobban szárad és fárad a szemem azóta, és sokat nem változott az 5 nap alatt. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet ez, és érdemes e még várni vele (C...