• Homályos látás edzésen - műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A barátom tavaly januárban lézeres látásélesség javító műtéten esett át. Azóta fizikai megterheléskor megfájdul a szeme, és sokszor másnap is homályosan lát. A műtétet végző orvos szerint minden rendben. Egy másik orvos is megvizsgálta, és ő sem talát semmit - igaz csak 5 percig volt nála bent. Mi okozhatja a gondot nála?

        WEBBeteg szakértő válasza a homályos látás témában

        Tisztelt kérdező!

        A szaruhártyán végzett műtét a sejtek anyagcseréjét megváltoztathatják és a határoló membrán megsértésével az ödema elleni védelem is módosulhat.

        Edzés előtt és edzés után a szaruhártya vastagság ultrahangos mérését (pachymetria) javasolnám, esetleg a szaruhártya festődésének vizsgálatával együtt. Az ödéma, vizenyő a szaruhártyában 1-2 napig okozhat homályos látást. Ha igazolódik ez a feltevés, akkor az ödéma csökkentésére szemcseppet lehetne alkalmazni ebben az időszakban.

        Tisztelettel:  Dr .Papp Júlia  szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-29 21:39:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: