• Homályos látás szemészeti ok nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktronő! Köszönöm válaszát. ( Bal szememre hirtelen, előzmény nélkül nem látok már 10 napja ) Összes szemészeti vizsgálat negatív lett, két külön orvos is vizsgált itt helyben. Küldtek neurológushoz, magánúton mentem hogy minél előbb legyen eredmény, vizsgált, ő sem talált semmi kórosat. Elküldött koponya MR vizsgálatra, azt is megcsinálták sürgősségivel, tegnap lett eredmény, ott is minden negatív. Szeretném megkérdezni, hogy ha sem szemészeti, sem neurológiai ok nem áll a hirtelen történő látásvesztés mögött, akkor mi lehet még? Milyen orvost keressek fel? Kérdésére válaszolva, kislányunk 10 hónapos, sajnos már 4 hónapja nem szoptatom mert lumbágóm lett amit erős gyógyszerekkel kezeltek pár napig és amiatt elapadt a tejem. Ennek 4 hónapja. A ciklusaim rendben vannak. Egyelőre tanácstalanul állok a probléma előtt, mert nem tudom, merre menjek tovább a szemem épsége érdekében. Köszönettel vennék bármilyen ötletet. Tisztelettel, Ágnes

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Először is nagyon jó, hogy a kicsi lányát fél éves koráig tudta anyatejjel táplálni. A tanácstalanságában viszont én is osztozom, mert a fenti dolgok (vizsgálatok stb.) jutottak nekem is az eszembe. Szerencsére az MRI is negatív lett. Esetleg a hormonháztartás ellenőrzése jön szóba - de amint írta a ciklusa is rendezett már. Nagyon ritkán amikor már mindent, de mindent megvizsgáltak a látásvesztés hátterében, előfordulhat, hogy lelki, pszichés problémát találtak kiváltó okként. (Kérem ezen ne bántódjon meg, de a mindent ki kellene zárni.) Remélem minél hamarabb megoldódik a probléma és visszatér a gondtalan "kismamaléthez".


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. április 28., 14:44; Megválaszolva: 2011. május 01., 04:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: