• Megsérült a szemem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011.04.24-én ostorral a szemembe csaptak. Voltunk a sürgősségin, ahol megvizsgálta az orvos és írt rá septosyl szemkenőcsöt és floxal szemcseppet. A diagnózisban azt írja, hogy a szemgolyó és a szemgödör szöveteinek zúzódása, vérbő comjunctiva, a pupilla felfele kissé elhúzódott. Az orvos nem volt valami bőbeszédű és nem mondta, hogy helyre áll-e, vagy hogy lesz-e valami következménye. Még mindig elég véres a szemem, a fényre nagyon érzékeny, és ha mozgatom az is elég fájdalmas. Mit javasol, keressek fel egy szemészt, vagy egyáltalán meddig kell a szemcseppet és a szemkenőcsöt használni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemsérülés témában

        Tisztelt kérdező! A sérülések esetén (azoknál amelyeknél a pupilla is elhúzottá válik az ütődéstől, főleg) feltétlenül kontroll vizsgálat szükséges. Részben az elülső részek felszínes sérüléseinek - valószínűleg ezért kapta az antibiotikumos kenőcsöt és szemcseppet - gyógyulása, hámosodása miatt. A behámosodás befolyásolja a használat időtartamát. Ugyanakkor ha az ütődés nagyobb mértékű, nagyon fontos a pupilla alakja, a szivárványhártya regenerálódása és a mélyebb részek "zúzódásának" rendeződése is.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. április 27., 12:24; Megválaszolva: 2011. május 01., 04:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: