• Foltok a látásban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno, Ket-harom honapja a bal szememmel elkezdtem latni egy kisebb szurkes foltot. Par hettel kesobb a jobb szememmel is, de ezzel kb 8-10 atlatszo szabalyos karikat egymashoz kozel. Ezeket a latoterem kozepen, nagyjabol magam elott latom. Szemeszeten mar voltam vele, a szemvizsgalat nem mutatott rendellenesseget. Azt mondtak h. valoszinuleg a folyadek allaga kezd valtozni a szememben a korom miatt es h. ez el fog mulni mert az agy ki fogja kapcsolni ezeket a foltokat. Azonban azota sem mulik el, sot ugy veszem eszre h. az atlatszo karikakbol kezd tobb lenni. Ezeket nappali fenynel mindig latom, szurkuletben vagy lampa fenynel nem. A heten vissza fogok menni a szemeszetre egy ujabb vizsgalatra, de kivancsi vagyok tobb orvos velemenyere is. Elore is koszonom.

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A leírt panaszok valóban az üvegtest szerkezetének korral járó töredezettségére, "öregedésére" jellegzetesek. Sajnos a számuk fokozatosan növekszik, a tünetek csak abban különböznek, hogy mennyire válnak zavaróvá, hogy mikor úsznak be a látópályába. A tüneteket, amint észlelte is befolyásolja a környezet megvilágítása, a háttér színe stb.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. április 19., 13:27; Megválaszolva: 2011. április 21., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: