• Szemfenék vérzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/ először is köszönömszépen a III.ll-én küldött válaszát. Amiért most is irok, kérném szépen a véleményét a IV.hó 6-i szemkontroll vizsgálatomről: Nem tudom mit jelentenek az idegen kifejezések.---leletem: Funduson a papilla határa követhető. Szemnyomás 2l/21, tágitás is volt. j.o.temp.keskeny atrophiás szegély, C/D=02, b.o temp.lapos, szélesebb excav, C/D=0.3-0.4, színeltérés nélkül. Az artériák reflexcsikja kiszélesedett, Salus-Gunn tünetek. A retina macula ép, B.o. periférián 5 óránál hyperpigmentált folt, kis atrophiás terület, mely mellett kis vérzés látható. - tractio az adott területen nem látható. Diagnózis: In obs. Angiopathia ret.hypert.std.II. Hypermetropia o.u............OTC vizsgálatom az 1 évvel ezelőtti a következő volt: : Mko.jó jelerősség, az idegrostréteg minden szektor ban és átl. is kornak megf.vtg-u, Bo. rostvastagság kevéssel az ellenoldali alatt marad. ált.102.28 / 99.15 mikron....Rá 1 hónapra a látótér vizsg: Jo. jó cooperatio. Ép látótér, B o. fxatio vesztések miatt, korlátozott értékü. Ép. látótér.......Ami még lényeges, szept. végére jelöltek elő ujabb OCT vizsg-ra....Félek hogy ez nem hosszu idő mivel a vérzés miatt? vagy nincs annak nagyobb jelentősége? Köszönömszépen a válaszát.Tisztelettel Marianna.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemfenéki vérzés témában

        Tisztelt kérdező! A vérzéshez nem fut tractios, "húzó köteg" ami megnyugtató. Lényeges változáshoz az OCT vizsgálaton hosszabb időnek kell eltelnie (szinte azt lehet mondani, hogy nem érdemes hamarabb megismételni). Ennek ellenére a pupilla tágításos vizsgálatot természetesen hamarabb is érdemes megismételni. A vérnyomást fontos gyakran ellenőríztetni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. április 07., 11:40; Megválaszolva: 2011. április 12., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: