• Szemészeti

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kisfiam 5 éves szemészeti problémát állapítottak meg az első kötelező szemészeti szürésen, szemüveget kapott 6 és 2,5 diopriásat. A kezelések alkalmáva javulás mutatkozik, mert a nővekedésből adódó a probléma. Csak most le kell ragasztani az egyik, majd a másik szemét 3 napra ezt 1 hónapig folyamatosan. A gyermekem nem türi meg a tapaszt szabályosan idegrohamot kap tőle, de a kezelőorvos ezt nem érti meg, pedig neki sem sikerült leragasztani a rendelőben. Van-e esetleg más megoldás erre a problémára?

        Dr. Papp Júlia válasza a szemletakarás témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos a tompa látás elkerülésére a "ragasztás" az egyetlen módszer. Nagyon fontos adatokat nem írt le, hogy a kisfiának a szemüveg viselése mellett milyen a látása. A látás értéke határozza meg alapvetően a takarás fontosságát, szükségességét, intenzitását. Nagyon küzdelmes, de kitartás szükséges. Érdemes színes, mintás szemtakarót és bár nem minden téren értek egyet, de valamilyen jutalmazás félét kitűzni a gyerkőc elé. (Esetleg kedvenc meséjét csak szemtakaróban nézegetheti, nézheti a TV-ben, színezheti a kifestőt vagy autózhat.) Legalább az intenzív, kedvenc elfoglaltságokat csinálja letakart szemmel - már az is sokat ér!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. április 06., 13:27; Megválaszolva: 2011. április 10., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: