• Szellemképes látás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kb.1 hónapja jobb szemem begyulladt és a szemorvos vírusfertőzést állapított meg. A panaszok Virgan és Oftaquix hatására megszüntek, viszont a fertőzéssel párhuzamosan a másik szememben kettős látás jelentkezett. Hozzáteszem ezt a szemem nem érintette a fertőzés. Orvosom szerint volt egy kis ödéma a szemben, de az mára teljesen felszívódott. A kettős látásom, viszont nem múlt el. Elsősorban közelre zavar, olvasásnál a betűket látom duplán. Ha távolra nézek, akkor csak picit érzékelem zavarosnak a látásom.. A diagnózis "szellemképes látás". Kaptam beutalót a szemklinikára. Aggódom, hogy esetleg valami komoly probléma, akár agyi elváltozás is lehet a háttérben? Önnek mi a véleménye? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel.

        Dr. Papp Júlia válasza a kettőslátás témában

        Tisztelt kérdező! A kép kettőzöttsége vagy szellemképessége csak a másik szemnél vagy a két szemmel együtt érzékelhető. Ha a két szemmel együtt akkor a szemizom egyensúlyának eltérése lehet a probléma. Ha csak a kezeletlen szemen jelentkezett akkor valószínűleg mégis elérte ezt a szemet is a gyulladás - főleg a hátsó, mélyebb részét. Ha az üvegtestben sejtes szórás, határhártya leválás jelentkezik az is okozhat jellegzetes eltorzult, kettőzött, mosott határú képeket. A gyulladás megszűntével a panaszok is oldódni fognak. A pontos választ természetesen a szemklinikai vizsgálat fogja megadni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. március 27., 03:08; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: