• Látótár kiesés nem sikerült Computer vizsgálatot csinálni további kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a látótér kiesésel kapcsolatos kérdésemra küldött válaszát. Sajnos a computer látótér vizsgálatot nem tudták megcsinálni mivel Cilinderes szemüvegem túl vastag, és nem fért be a gépbe. Esetleg tud Ön olyan gépet ahol befér a Cilinderes szemüveg a gépbe? Úgy vetődőtt fel a zöldhályog hogy egy szemnyomás mérés során 24 és 25 értékeket mérték. Uátna kontroll mérések során is többször mértek 20-as értekek felett. Majd szemcseppek hatására 18 csökkent a szemnyomás Családban tudtommal nincs senkinek zöldhályoga! Koraszülött voltam 1200g születem. 3 hónapig inkubátorban voltam. Központi idegrendszer sérült vagyok. Spasticus agyi bénulás, és Little kórom van. A képen amitt ismét csatolok Önnek körülbelül hány százaléos látótér kiesés látszik? A válaszát előre köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a zöldhályog, látótérkiesés témában

        Kedves kérdező! A látótér kiesésének pontos százalékát és az abból számított látáscsökkenés százalékos értékét adott képletek és szabályok szerint kell kiszámolni. (www.orszi.hu/irányelvek/27fejezet). Az aktuális látótér %-os értékét a látótér nyolc meridiánjában mért fokban kifejezett értékek összege osztva 5-el. A 8 meridián norm. értéke az égtájakhoz hasonlóan "északról" indulva: 45+55+60+50+65+85+85+55=500. 500/5=100 %. Az Ön jobb szemének esetén: 20+30+60+50+45+30+25+25=285 285/5=57% tehát a jobb szemén 57% a látótér, 43%-os a csökkenés! A bal szem adatai: 35+25+30+35+35+40+50+40=325 325/5=65% A bal szemén 65%-os a látótér, 35%-os a látótér csökkenés! A két szem koncentrikus 30%-nál nagyobb beszűkülése esetén a látószervi károsodás mértéke a látótér csökkenést figyelembe véve: 45%. Remélem tudtam valamit segíteni. a számolás menete az említett oldalon megkereshető és ellenőrízhető. "Szigorúan" próbáltam kiszámolni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. március 20., 11:10; Megválaszolva: 2011. március 24., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: