• Látótérkiesésről kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szemész doktornő! Cilinderes szemüvegem van. Értékei: +1.0 Dsph +4,5 Dcyl -1.0 Dsph 3 7,5 Dcyl Nemrégiben csináltak egy látótér vizsgálatot aminek az eredményét egy képben csatoltam. Mivel megakartak bizonyosodni hogy zöldhályogom van vagy nincs. Kérem írja meg hogy valóban látszódik a zöldhályog? A Zöldhályogot lehet műteni? Kérem írja megy hogy a képen mekkora látótér kiesés látszódik? Ha lehet kérem százalékban is írja meg. A látótér kiesés milyen következményei vannak? Feltettem egy képfeltöltő tárhelyre is a lelet képét. Ezt itt találja meg: [url=http://szemeszet.istvan8807.fotoalbum.hu/viewpicture/pictureid/14599458]Látótér[/url] Elnézést kérek a sok kérdés miatt! Válaszát és segítségét előre köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a látótérkiesés, zöldhályog témában

        Tisztelt kérdező! A zöldhályog a látóidegfő képe miatt vagy családi anamnézis miatt vetődött fel a vizsgálóban ? A mellékelt képen valóban a bal szem látótere körkörösen, egyenetlen széllel kissé beszűkült. DE(!) mindenképp fontos lenne a számítógépes módszerrel is feltérképezni a látóteret. Sokkal több és a zöldhályogra jellegzetesebb eltérés válik így láthatóvá, számszerűen mérhetővé. A módszer sokkal pontosabb, mert már egészen kicsi érzékenység csökkenést is észlel nemcsak a nagy kieséseket! A zöldhályog diagnózisának alátámasztásához illetve kizárásához viszont, nem csak a látótér vizsgálat eredményére van szükség. Szemnyomás mérésre, csarnokzug vizsgálatára, látóidegréteg vastagság mérésére (OCT) stb. Az eredményeket összességében kell értékelni, mert a látótér kiesését más betegségek is okozhatnak!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. március 17., 11:53; Megválaszolva: 2011. március 20., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: