• Kancsalság?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A véleményére lennék kíváncsi. Voltam a szemészeten 1 hete és megállapították, hogy a jobb szememet megerőltettem(Sokat ülök gép előtt) és kaptam rá egy Voltaren szemcseppet és egy Oculotect 1000NE/g szemgél-t. Ha a jobb szememmel nézek akkor van amikor élesebb a látásom, van amikor tompább, de 100%-osan nem éles, ez ált. betűknél probléma, ha mind2 szememet használom akkor jó. Ezek szerint helyes lehet a diagnózis? A másik ami szeretnék kérdezni, hogy 2-3 napja észrevettem, hogy ha nézek egy egy távolabbi tárgyat és előtte van egy közelebbi, amibe beleütközik, akkor a közelebbit szinte duplán látom. de az egyik felét haloványabban. Ha 1-1 szemmel külön nézem akkor ugye más más irányból látom. Lehet ez nomális edig nem figyeltem fel rá. Ez korrekt vagy van valami egyéb probléma ezek szerint a szememmel? Köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Minden bizonnyal helyes a diagnózis. Nem tért ki, hogy szükséges-e szemüveges korrekció az éleslátáshoz( ellenőrízték-e a teljes féyntörést pupilla tágítással). Valamint arra sem, hogy a szemizmok milyen állapotban vannak. Fáradáskor előfordulhat, hogy a fúziós szélesség mérséklődik és könnyebben megbomlik a kétszemes együttlátás élménye.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. március 03., 12:41; Megválaszolva: 2011. március 06., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: