• Szemüveg gyermeknek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, Szeretnék megerősítést kérni a következőben. Kislányom 3,5 éves, mindkét szemére plusz 3 dioptriát írt fel a szemorvosa Kérdeztem a szemorvost, hogy miért muszály szemüveget hordania ennyi idősen, azt mondta hogy, azért hogy nehogy kancsal legyen. Azt nem értem, hogy eddig akkor miért nem lett kancsal, ill. hogy a gyerekek szeme nagyon jól alkalmazkodik, akkor miért nem várjuk meg hogy erősödjön a szeme, és miközben nől korrigálja a dioptriát. A szemüveg nem lustítja el a szemet és nem az fog történni, hogy egyre rosszabbul fog látni? Köszönöm szépen a válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemüveg témában

        Tisztelt kérdező! A cél minden életkorban a tiszta, tökéletes látás biztosítása. Ha ehhez szükséges a szemüveg, akár még sokkal kisebb korban is javasolt lehet a szemüveg viselése. A magasabb szintű látásfunkciók fejlődése kb. 6 éves korig tart. Ez idő alatt kialakulhat a kancsalítás. A kislányánál valószínűleg a két szem együttes látás erősebb inger volt, mint az éleslátás biztosítása (azért nem alakult ki szerencsére a kancsalítás, mert a szemizmait nem mozgósította a kép kiélesítésére). A megfelelő fejlődéshez mindenképp javasolnám a folyamatos szemüveg viselést. Nem szabad jóslásokba bocsátkozni, de valószínű, hogy a jövőben csökkeni fog a szemüveg lencse dioptria értéke.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. március 02., 08:55; Megválaszolva: 2011. március 06., 20:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: