• Szem betegségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni,hogy olyan 8 hónapja már járok szemészetre,mert egyfolytában vörös,nagyon könnyezik,szúr,többször a fejem fáj róla,és reggelre váladékozik is!Azt mondták,hogy szemfertőzés,és hogy a szem alatti táskában ödéma van!2x csináltunk kúrát és egyik sem használlt!Floxaal szemcseep_szemkenőcs és a maxidex volt egyik kúra!a másik egyedül a tobraddeex sszemcsepp?de sajnos egyiksem használt!és hogy mi llehet a probléma?és hogyha a szzem allergiás valamire azt hogy tuddják megállapítTANani mert sminkelem magam és lehet hogy az a baj:de tavaly nyarron egy honapig nemm festettem mmgam és ugyanugy fajt!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Az allergiás gyulladást a műszeres vizsgálattal is fel lehet ismerni, másrészt mindkét kúrában volt steroid gyulladáscsökkentő, mely az esetleges allergiás eredetet is megoldotta. Érdemes lenne esetleg kötőhártya váladékot tenyésztésre elküldeni, ahol kiderülne melyik antibiotikumra érzékeny a kórokozó. A smikeléssel szintén vigyázni kell, mert pl. a szemhéjtus, szempillaspirál elfertőződhet és így fenntarthatják a gyulladást.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. február 25., 22:33; Megválaszolva: 2011. március 03., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: