• Neurológiai? Vagy...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Kb 1-2 hónapja rendszeresen előfordul, hogy begyulladnak a szemeim, és olyan tüneteket produkál, hogy pl. reggel alig bírom kinyitni, erősen csipásodik, és rendszeresen be is szokott vérezni! Ilyenkor fényre, huzatra nagyon érzékeny és általában egész napom hunyorgással telik! Ez még nem lenne olyan nagy probléma hiszen szemcseppekkel általában pár nap alatt helyre szokott jönni! Viszont pár napja arra lettem figyelmes, hogy egyfajta bizsergést, később zsibbadást érzek a fejem hátsó részén, tulajdonképpen a fejbőröm zsibbad! Olyan érzés mintha hangyák mászkálnának rajta. Nem mindig egyforma intenzítással jelentkezik, reggel és napküzben fel sem tűnik, viszont ha kicsit nyugodtabb környezetben vagyok egyre jobban érzem és már (lehet csak az ijedség miatt) fej és fülzúgás is társul hozzá! Fura érzés, mert nem fáj semmim! Nagyon megijedtem ,hogy nincs e köze a már fent említett szem bevérzéses dologhoz és nem e lehet egy neurológiai betegség tünete! (HA elkezdek idegeskedni rajta egyre intenzívebben érződik a tünet) Hozzáteszem semmilyen korábbi betegségem nincs, vérnyomásom normális, lázam sem volt! A háziorvosom szerint valami virusos megfázás tünete, de én szeretném más véleményét is hallani ! Köszönöm válaszát!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemgyulladás témában

        Tisztelt kérdező! A szemészeti panaszok fellángolása idején jó volna szemészeti műszeres vizsgálaton részt venni. Nem részletezte, hogy milyen cseppek voltak hatásosak: műkönny készítmények, allergia ellenesek vagy antibiotikum tartalmúak. A szemüveg szükségességét is ellenőrizni kellene, mert a szemüveg hiánya okozhat tarkótáji fájdalmat (de nem zsibbadást). A vírus fertőzéseket való igaz, hogy nagyon változatos tünetegyüttes kísérheti még akár a bőr zsiborgása is. Ha ezek nem vezetnek megoldáshoz akkor a neurológiai kivizsgálás lenne a következő lépés.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. február 18., 18:52; Megválaszolva: 2011. február 22., 00:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: