• Napba nézés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hozzáértő szemorvos véleményére lennék kíváncsi. Bele akartam nézni a napba, és tudtam, hogy van itthon egy régi hegesztő szemüveg, megtettem azzal. kb 5 másodpercig tartott, csodálkoztam, mert árnyékolt a lencse mégis nagyon vakított még így is. Miután levettem a szemüveget tompábban láttam a bal szememre. Még mindig tompábban látok. Mintha el-elúszna a kép, látnám is meg nem is a dolgokat. Kicsit olyan mintha valami a szemembe ment volna. Hajlamos vagyok túlbonyolítani a dolgokat, de a szemüveg később kiderült 5-ös fényvédésű volt, és a napba nézéshez minimum 13-as, tehát körülbelül (minimum) ennél 3x erősebb szemüveg kellett volna. Bár nem történt tartós ideig a napba nézés, és lehet, hogy a látásromlás el fog múlni, érdekelne, hogy önök szerint most..... gyakorlatilag valamilyen szinten megvakulhattam? Gyengébben, tompábban látok ezzel a szememmel? És az egész hátralevő életemet így fogom leélni egy ilyen ökörség miatt?

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Ne szaladjunk előre, hogy szinte megvakult stb. Mindenképp érdemes lenne műszeres szakorvosi vizsgálatot kéri amely feltérképezi az éleslátás helyének esetleges károsodását. Ezt követően lehet tovább lépni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. február 06., 14:12; Megválaszolva: 2011. február 11., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: