• Kérem segítségét!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azzal szeretnék önhöz forduini, hogy kb 2-3 hónapja eröteljesen elkezdett romlani a látásom, az egyensúlyom és a hallásom. A szemem elé idönként kisebb ngyobb idöszakokra fekete folt illetve homály jön, kb 1órán át tart maximum. Voltam szemészeten, ott azt mondták illetve az elsö helyen, hgy müteni kellene , de várjunk 3 hónapot, hátha rendellenesség csak. A bal szemem a korosztályomé igazából magas vérnypmásom meglátszik rajta, de nem veszélyes. Azonban a jobb oldalon a szememen az ér elmondásuk szerint "egy 80 évesé". Az erek nagyon rossz állapotba vannak, egyes területek nagyon bevannak hüvelyesedve, oedema látható. és nagyon redözött retina. Rozsaszin pupillával. Voltunk most orvosnál Zalaegerszegen ott azt mondták, hogy érfalgyulladásom van szerintük, majd másnap amikor bementem akkor már Susacc Syndromára gyanakodtak. Nem tudom, mst mi legyen mert a következö rosszullétig várnak, meg az MR vizsgálatig.Voltam Otoneurologián, ott nem találtak egyensúlyt a füleimbe. mellette tüneteim: nagyon fáradékonyság, feledékenység, alvászavar, gyakori fejfájás. Régen voltam kezelve neurologiailag. de már nem volt szükségem rá. A véryomásom is alacsony, azaz már csak 110 szóval átlagos. Szeretném kérni, ön szerint mi lehet a problémám? Mit lehet tenni?

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Nem egységes számomra a leírt panaszegyüttes. Fontos lenne, hogy milyen műtétet javasoltak az első helyen? Ha kiterjedt gyulladás stb. áll fenn akkor milyen gyulladás csökkentő kezelést javasoltak? Jó lenne visszamenni kontroll vizsgálatra, ahol a műszerekkel meg lehet vizsgálni a betegség dinamizmusát.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. február 03., 10:34; Megválaszolva: 2011. február 11., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: