• Myopia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az élettársam rövidlátó, -15 dioptriás szemüvege van.Az egyik szemén már kialakult a szürkehályog ,sajnos az orvos nem tájékoztat műtéti lehetőségekről.Mikor lehetne műtétről szó?

        Dr. Papp Júlia válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! Az ilyen nagyfokú rövidlátásnál nagyon fontos tisztázni, hogy milyen állapotban van az ideghártya, a látóideg. Ugyanis a viszonylag megnyúlt szemtengely miatt a látóhártya általában elvékonyodik, sérülékenyebbé válik. A szürkehályog műtét után látás mértéke ugyanakkor a szem mélyebb részének az állapotától függ nagy mértékben. A műtét megbeszélése során biztosan felhívják majd a figyelmet arra, hogy egy nagyfokú myopiás szemnél több komplikációval kell számolni (pl. retina leválás stb.) Mindezeket kell mérlegelni a műtét megtervezésénél, megbeszélésénél.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. január 29., 12:15; Megválaszolva: 2011. január 31., 20:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: